De Regio NO marathon schaatscompetitie is een gezamenlijk initiatief van de KNSB-gewesten Groningen, Friesland, Drenthe en Oost (Overijssel en Gelderland). Deze regionale competitie bestaat uit tien wedstrijddagen met daarop vier aparte poulewedstrijden (indeling op niveau) op de ijsbanen van Groningen, Leeuwarden, Heerenveen, Enschede en Deventer.

De organisatie van de regionale competitie is opgedragen aan de werkgroep Marathonschaatsen Regio Noord/Oost. De afzonderlijke wedstrijden daarentegen, worden georganiseerd door de KNSB-baancommissies van de betreffende ijsbanen. Deze baancommissies staan onder leiding van de marathon-baancontactpersoon die wordt aangewezen door het betreffende KNSB-Gewest. De werkgroep Marathonschaatsen Regio Noord/Oost heeft geen enkele jurisdictie over deze wedstrijdorganisatie; het is aan de lokale organisatie om bijvoorbeeld te beslissen over zaken als afgelastingen bij slecht weer, aangepaste veiligheidsprocedures, en dergelijke.

De werkgroep gebruikt de website marathonschaatsenregiono.nl voor de communicatie met de rijders en rijdsters. Met behulp van het interactieve deel van deze website kunnen rijders en rijdsters zich aanmelden voor de regio competitie.