Transponder informatie

Een rijder of rijdster dient tenminste één goed werkende transponder om de enkel te dragen. Dit geldt zowel voor deelnemers aan de competitie als voor eenmalige deelnemers.

Voor de wedstrijdleiding is het eenvoudigste als het transpondernummer voorafgaande aan de wedstrijd is geregistreerd op de website marathonschaatsenregiono.nl. In uitzonderingsgevallen kan een rijder of rijdster een tijdelijke transponder aangeven via de tekenlijst. Maar als te veel rijders of rijdsters dit doen, kan dit vertraging opleveren bij de start omdat deze gegevens handmatig moeten worden overgenomen in de wedstrijdsystemen van de jury.

Het rijden met twee transponders is toegestaan, mits beide transponders voor de wedstrijd bekend zijn bij de wedstrijdleiding. Het is namelijk een behoorlijke puzzel voor de jury als van één rijder of rijdster de transponder niet werkt en er tegelijkertijd een andere rijder of rijdster meerijdt met een niet geregistreerde transponder.

Een rijder of rijdster is zelf verantwoordelijk voor het goed functioneren van zijn of haar transponder(s) en voor een goede registratie bij de wedstrijdleiding. Zorg er dus voor dat

  • Het transpondernummer op de tekenlijst overeenkomt met de transponder waar je mee gaat rijden.
  • De transponderbatterij niet leeg is
  • Je niet vergeet om de transponder te (re)activeren.

Transponders (Mylaps Prochip Flex) zijn  aan te schaffen met een abonnement voor een periode van 1, 2 of 5 jaar met verschillende prijzen per periode. Zie hiervoor de website van Mylaps.