KNSB en SARS-CoV-2

De quarantaine maatregelen van de overheid konden deze zomer behoorlijk versoepeld worden en zo werden (binnen)sporten vanaf 1 september weer toestaan. Bij het begin van het seizoen hoopten wij dus als Regio NO dat wij een volledige Regio competitie zouden kunnen organiseren en uitvoeren, maar dat bleek niet het geval te zijn. Al voor de eerstgeplande wedstrijd op 25 oktober in Leeuwarden was de regering al genoodzaakt om beperkende maatregelen in te stellen, waaronder het verbod op sportwedstrijden voor senioren. Maatregelen die op dit moment nog steeds van kracht zijn.

De KNSB heeft hieruit haar conclusies getrokken en die in de nieuwsbrief van november 2020 als volgt verwoord: “Nu het kabinet vanwege corona de beperkingen voor de sportwereld handhaaft, heeft de KNSB besloten de (inter)nationale schaatskalenders tot en met 31 december 2020 aan te passen. Daarbij zijn alle landelijke marathon wedstrijden in deze periode afgelast. Het is vanzelfsprekend dat de gewesten dit besluit opvolgen.”

Al worden regio’s in het KNSB-besluit niet expliciet genoemd, toch conformeert ook de Regio NO zich aan dit standpunt. En niet alleen omdat het moet, maar ook omdat de gezondheid van de rijders, rijdsters en alle vrijwilligers bij de wedstrijden het belangrijkste is en blijft. Dat wil zeggen dat alle Regio NO marathonwedstrijden tot 1 januari 2021 zijn afgelast. Wij hopen op dit moment dat wij op zondag 3 januari 2021 alsnog aan een half seizoen kunnen beginnen.

Voor meer informatie wordt verwezen naar de inschrijfinformatie.