Rijdersinfo 2018 – 2019

Deelname

De competitie staat open voor alle schaatsers(sters) van de banen van Assen, Deventer, Enschede, Groningen, Heerenveen, Nijmegen & Leeuwarden, met een KNSB relatienummer en een transponder. Op elke baan worden 2 wedstrijden gehouden, uitgezonderd Leeuwarden (1 wedstrijd), Assen (1 wedstrijd te Groningen) en Nijmegen (geen wedstrijden).

Aanmelden

Via de website: www.marathonschaatsenregiono.nl

Deelname is niet mogelijk voor rijd(st)ers uit de landelijke Topdivisie Dames & Heren of de Beloftencompetitie. Overstap tussentijds naar een andere categorie is niet toegestaan, mits de regio Noord Oost daarover een dwingend advies geeft. In elke categorie worden maximaal 120 deelnemers ingeschreven.

Schrijft men in nadat er 5 wedstrijden zijn verreden, dan betaalt men € 50 + € 10,- voor 2 beennummers. Men ontvangt een vast beennummer voor de gehele competitie en betaalt éénmalig € 10 per set. Omwisselen voor een ander nummer is mogelijk, mits het nummer in ongeschonden staat is.

Eenmalige deelname

Deelname zonder licentie en/of buitenlands gastrijder is mogelijk met een daglicentie, mits aangemeld voor dinsdag voorafgaand aan de wedstrijd; kosten inclusief daglicentie €25,- 

Klassementsprint

In iedere wedstrijd in deze competitie zal er een klassementsprint worden verreden, bestaande uit 3 tussensprints.

De aankomstrechter bepaalt wanneer er een sprint wordt verreden; deze zal 1 ronde van te voren aangekondigd worden door de speaker en d.m.v. de bel.

Bij elke sprint krijgt nr.1 5 punten, nr.2 4 punten, nr.3 3 punten, nr.4 2 punten en nr.5 1 punt. Hierover wordt een klassement opgemaakt, waarbij de nummers 1 t/m 5 van dit klassement resp. 5-4-3-2-1 punten ontvangen, welke bij de wedstrijdpunten opgeteld worden.

Leidersprijs:

Degene die per ronde als eerste van het peloton over de finishlijn komt, ontvangt 1 punt voor de leidersprijs. Degene die aan het einde van de wedstrijd de meeste punten heeft verzameld, ontvangt de leidersprijs. Bij een gelijk aantal punten is degene die het laatst behaalde punt heeft verdiend de winnaar van de leidersprijs.

Wanneer een rijder een ronde voorsprong pakt, maakt hij voor wat betreft de punten in het leidersprijsklassement weer deel uit van het peloton.

De leidersprijs is € 25,-; hierop kan alleen aanspraak gemaakt worden als door de winnaar ervan ook de wedstrijd is uitgereden. Deze prijs is direct na de wedstrijd af te halen.

Eindprijzen C1 – C2 – M1 – M2 – Da:

1e             € 50,00                                  6e           € 25,00                    11e      € 15,00

2e             € 45,00                                  7e        € 20,00

3e             € 40,00                                   8e       € 20,00                     t/m

4e             € 35,00                                  9e        € 20,00

5e        € 30,00                                10e       € 20,00                     20e      €15,00

 

Veiligheid:

Denk aan je eigen veiligheid! Het dragen van ASTM gecertificeerde (standaard shorttrack) goed passende valhelm, snijvaste handschoenen, enkelbescherming en beenbeschermers is verplicht. Rijders/-sters zijn zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van deze veiligheidsaccessoires.

Helm plicht:

Met ingang van het seizoen 2016-2017 heeft de KNSB voor alle marathonwedstrijden, (inter-)nationaal en regionaal, het dragen van gecertificeerde valhelm verplicht gesteld.

Het gaat om artikel 12:
“Het dragen van een goed passende volgens ASTM standaard shorttrack gecertificeerde valhelm, snijvaste handschoenen, enkelbescherming en beenbeschermers is verplicht.”
De scheidsrechters mogen alleen rijders/-sters die deze veiligheidseisen in acht nemen tot de wedstrijden NO toelaten.