Helmcaps

De voorraad beennummers was aan het eind van seizoen 2019/2020 niet meer toereikend om rijders in alle competities van unieke beennummers te voorzien, ook al omdat beennummers nog twee jaar gereserveerd werden voor rijders die om één of andere reden een jaar verstek lieten gaan. Waar nog bij komt dat we in seizoen 2020/2021 de aparte damescompetitie hebben moeten opheffen.

Omdat we anders toch nieuwe beennummers moesten gaan bestellen, zijn we vanaf seizoen 2020/2021 overgegaan op het gebruik van helmcaps. Helmcaps hebben immers het voordeel dat zij eenvoudiger kunnen worden gewisseld omdat zij niet vastgenaaid of gevulkaniseerd op een schaatspak zitten. De “oude” beennummers mogen natuurlijk gewoon op de schaatspakken blijven zitten – ze worden gewoon niet meer door de jury gebruikt.

Bij het rijden van Regio NO marathons ben je verplicht gebruik te maken van een officiële, gesponsorde helmcap. Net als bij de beennummers, moeten nieuwe rijders of rijdsters daarom bij eerste aanmelding een helmcap aanschaffen. Voor rijders en rijdsters die in seizoen 2018/2019 of 2019/2020 bij de Regio NO hebben meegereden, geldt dat zij in seizoen 2023/2024 een gratis helmcap krijgen.

De verschillende competitiegroepen maken gebruik van helmcaps met verschillende kleurstellingen. Dit omdat we de helmcapnummers zo laag mogelijk willen houden.